2014. szeptember 17., szerda

Egy kis romantikus

Íme egy gyönyörű, finom ízléssel berendezett és rendkívül otthonos, kedves kis lakás Stockholmból. Ha romantikus stílust szeretnék panellakás keretein belül alkalmazni, valahogy így csinálnám. A néhány igen különleges és a stílusra abszolut jellemző bútordarabon kívül főleg a burkolatok és a textilek segítségével érték itt el a kívánt hatást. 

A romantika és a shabby chic mellett időnként tetten érhetjük a rusztikus stílus egy-két megnyilvánulását is (állatbőr takaró, nyers fa színű padlóburkolat), meg persze a tagadhatatlan skandináv beütést, sőt még az ipari stílus is felüti a fejét (pl. néhány lámpa), mégis, első ránézésre a romantika az, ami ránk köszön, és ami engem megfogott ebben az otthonban. 

Arra kitűnő példa ez, hogy jó érzékkel még a hasonló lakásoktól viszonylag távol álló stílus elemeit, hangulatát is be lehet csempészni akár egy panellakásban anélkül, hogy idegennek, oda nem illőnek éreznénk azt.

Nézzetek körül ti is!

Ez a fotel csodaszép, és igen - így kiemelve - működik ebben az enteriörben is.



Lehetne ez egy hazai panel-nappali is. Szenzációs a fal mintázata!

Ne menjünk el észrevétlenül amellett, hogy az étkezőben a fal burkolatával milyen kreatívan és stílusosan oldották fel a modern fűtőtest esetlegesen zavaró látványát.

Tetszik, hogy itt is egyedül áll az az egy antik (jellegű) szék a többi köszött,
de a koptatott asztal, és a fali dekoráció mégis társaságot nyújt neki. Szép a tapéta is.



Sokat adnak hozzá - viszonylag észrevétlenül is - az összképhez minden helyiségben
a felső szegélylécek a falak és a mennyezet találkozásánál.


Szép a fa nagyon!



Egy igencsak különleges burkolat.


Képek forrása itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...