2014. szeptember 24., szerda

Inspirációk gyerekszobához

Mai napra az apróságok és a nagyobbacskák birodalmához gyűjtöttem ötlet-forrásokat. Igyekeztem nem túl cukira venni a figurát - több, kevesebb sikerrel :) - és gyakorlatias szempontokat is szem előtt tartani. Lesznek olyan képek, amik praktikus és egyben esztétikus megoldást kínálnak a tárolás problematikájára és lesz ötletes egy-szobában-több-gyerek elrendezés is. Elsősorban azonban olyan képeket válogattam, melyek segítségünkre lehetnek abban, hogy még egy adag vidámságot csempésszünk otthonunk legjátékosabb zugába.

Ezért szeretem nagyon a gyerekszobákat: ez az a helyiség, aminek még egy komoly, elegáns berendezésű lakásban is jól áll némi bohókás felhang, ami mosolyt csal az arcokra.


Így könnyebben megtalálják a gyerkőcök a könyvet, amit keresnek,
arról nem is beszélve, hogy sokkal egyszerűbb helyre tenni, amit már nem olvasnak.
(Picurkánknak egyelőre nagy kihívás utóbbi, és a könyvek fizetik meg a tanulópénzt...)



A jó öreg bordásfal!






Emeletes ágyat nem csak akkor lehet érdemes választani, ha két (vagy több) gyereket akarunk egymás fölött altatni. Én ugyan kis szobába kerülném, mivel szemmagasság fölött húzódik, így optikailag összenyomja a teret, viszont az is igaz, hogy az alatta lévő helyet sokféleképpen ki lehet használni.




Ha már kuckó:





A fal festésével is játszjatunk. Azért ilyen jól összehangolni egy fal- és egy bútorfesték árnyalatát nem magától értetődő:



Az alábbi megoldás zseniális. Megint csak fennakadok kicsit azon, mennyire lehet egyszerű a fal színét pontosan rekonstruálni az ágyneműn, és a dobozokon is, na de kicsit más árnyalattal is tökéletesen működne a dolog. Nagyon tetszik, ahogy a "közös területen" egymásba fonódik a két szín a padlón és a polcokon is.



A nyitó képet egyszerűen muszáj újra betennem, annyira jópofák ezek az állat-portrék!


Nekem kicsit sok, hogy mindenhonnan ugyanaz a motívum köszön vissza, megelégednék egyedül a fali dekorral. Tüneményes! Jó ez a zöld padló is.

Ilyen lábnyom matricázást rettentő könnyen csinálhatunk magunk is. Ötletes!


Dekorálhatunk a kicsik műveivel.




A táblafesték ilyen mértékben még egy kicsi szobába is jól mutathat:



  

Képek forrásai itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...