2014. szeptember 22., hétfő

Stíluskalauz képekben - Eklektika

Az eklektika nem önálló lakberendezési stílus. Akkor beszélünk eklektikus lakásbelsőről, ha keverednek benne a különböző irányzatok, illetve korok stíluselemei. Ennyi alapján, első hallásra kifejezetten egyszerűnek tűnhet a kivitelezése, de valójában ez a legkockázatosabb lakberendezési stílus, amit választhatunk - még tágas terekbe is. Hát még kis lakásba!

Ha nem találjuk el jól a finom hangsúlyokat, ha sérül a törékeny egyensúly, akkor könnyen lomtárra emlékeztető, összedobált hatást kelthet az eredmény. Másrészről azonban a jó érzékkel, nagy odafigyeléssel kialakított eklektikus otthon sokszínű, különlegesen egyedi és időtállóan stílusos életterünkké válhat, melytől távol állnak a sablonos megoldások. Harmónikusan eklektikus enteriőrt kialakítani rendkívül szép kihívás!

A következő képeken gyönyörűen látszik a különböző bútorok, textilek, dekoráció és burkolat között megteremtett összhang. Az apró részletek (szőnyegek mintázata, képkeretek, lámpatestek, vázák stb.) mellett érdemes megfigyelni azt is, milyen hatalma van a színeknek: sokszor milyen egyszerűen simítja el a különbségeket az árnyalatok összjátéka.


  

















Ha a pénz nem lenne akadály, te hogyan rendeznéd be szívesebben otthonodat? Vegytisztán, kedvenc stílusod mentén építkezve, vagy inkább gyűjtögetnél stílustól függetlenül, és megpróbálnád összebékíteni az egyenként, önmagukért megkedvelt darabokat?

A képek forrásai itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...