2014. október 6., hétfő

Apró meglepetések, kedves fricskák

Szeretem, mikor valami kifinomult módon, ugyenakkor nem tolakodóan átgondolt. Amikor úgy van minden apró részlet a helyén, hogy az nem hivalkodóan egyértelmű, hanem engedi, hogy "felfedezzük" az elrendezés nagyszerűségét. Első ránézésre ez is egy tipikus fehéren ragyogó svéd lakás, azonban itt-ott felüti fejét egy-egy váratlan megoldás. Ezek mindegyike abszolut odaillően, mégis egy kedvesen huncut kacsintással mosolyog ránk a skandináv enteriőr részleteiből. Elragadó otthon ez, és bár sok szempontból távol áll egy paneltől, azért feltétlenül érdemes végignéznünk rajta, nagy esély van rá, hogy megihlet. Lássuk, mi mindent tartogat!

Nagyon tetszik például az étkező. Nem egészen eredeti a többféle szék, sok helyen láthatunk ilyet manapság, de ennek az arany középút jellege megragadott. Se nem illik egymáshoz az étkező garnitúra, se nem üt el teljesen: az asztal abszolut köszönő viszonyban van a fekete székkel, a két fehér pedig teljesen egyforma. Ez a két vonal egymástól teljesen elüt. Az összedobált hatástól a harmadik típusú szereplő, a világoskék szék menti meg az összképet, sőt mitöbb, eklektikává koronázza azt a javából.


Ötletes a különleges ablakot idéző dekoráció a falon, mely ebből a szemszögből szép arányosan díszíti azt a falat... az étkező fölé lógó lámpával karöltve. Gyönyörű a karosszék, mely az előbb említett eklektikus hatást differenciálja még tovább. Ne menjünk el szó nélkül a lámpa felfüggesztés praktikus módja mellett se! Panelban, ahol nem igazán opció, hogy ha rossz helyen van a kimenet, majd "arrébb vésük", nagyon jól jöhet egy ilyen dizájnos megoldás a szokásos műanyag izével elfedés helyett...


Itt egy finoman csipkézett újságtartó egy légies állólámpával, aminek búrája az étkező fölötti kistestvére.


Szépséges és figyelemfelkeltő, mégis tökéletesen illik ebbe a közegbe ez a kevés, de kitűnő érzékkel kiválasztott és elhelyezett tapéta. A karosszékkel együtt egy kis romantikus hangulatot csempész az lakásba. Ez az egyik kedvenc részletem itt.



A másik ami nagyon megfogott, szintén burkolat részlet, ezúttal a padlón. Elegáns és egyben otthonos hangulatú, csodaszép belépő. Ezt is minden további nélkül el tudnám képzelni egy beépített szekrényektől megszabadított panel-előszobában. Persze egy kisebb lakásban ez akkor érvényesül igazán, ha az onnan nyíló helyiségeket ugyanazzal a svédpadlóval, parkettával (stb.) burkoljuk, mint az előszoba fennmaradó részét. Bárcsak még a felújítás előtt lennénk!



Mást most nem emelek ki külön, de bizony van még mit nézni bőven!












 

A lakás egyébként 70 négyzetméteres.

Neked mi tetszett benne a legjobban?

Forrás via Stadshem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...