2014. augusztus 8., péntek

Egy extravagáns hazai

Egyszerűen nem tudom mással kezdeni a lakásbemutatók sorát, mint ezzel a zseniálisan kreatív hazai példával. Csap Viktor úgy hozta ki a maximumot ebből az 50 négyzetméteres lakásból, hogy meg sem próbálta feledtetni annak panel voltát. Magabiztos merészséggel emelte ki az épület szerkezetét, és ezzel egycsapásra meglovagolt a legfelkapottabb trendek közül többet is. Egy kis ipari "feeling", a dekorációval erősen hangsúlyozott kortárs dizájn, és a ma divat-burkolata, a dekorbeton. Itt persze se nem burkolat, se nem dekor-, de ízig-vérig tartószerkezeti vasbeton, egészen lecsupaszítva!


Már korábban, mintegy diadalmenettel bejárta az internetet Viktor előző, hasonló jellegű munkája is, mely már akkor a "gondoljuk újra a panelt" irányzat zászlóshajójaként tündökölt:



Én viszont személy szerint ebben a második átalakításban látom kiteljesedni ezt a törekvést. Itt érzem úgy, hogy kikristályosodott a szándék, és az elképzelés a maga megalkuvás nélküli teljességében van jelen. (Így érzem, még akkor is, ha tudom, kompromisszumok mindig vannak...) Pedig olyasmivel van tele, amit nem szoktam szeretni: műanyag bútorok fémmel, erőteljesen domináló rideg üvegfalak szürke beton háttérrel, állatbőr(hatású?) szőnyeg, túlméretezett sötétszürke kanapé, és mégis. Nem választanám hosszú távon családi fészeknek, de kétség kívül megbabonázott.

Nyilván sokat számít a dekoráció is, melyet bár egyáltalán nem neveznék gyermetegnek, mégis játékossággal, és egy lehelletnyi melegséggel vonja be az egyébként kissé szigorú, hűvös alapokat. Na, de elég az amatőr műelemzésből. :) Jöjjenek a képek!



Szuper a hatalmas tolóajtó! Irigylem.


Visszatérő vagány tornacipő-motívum... Ez is tetszik.

Remélem, a lakásban feltűnő képeket nem csak a fotózás kedvéért
helyezték el, és a tulaj valóban így lakik itt. Nagyon kellenek a miliőhöz.



Az épület...

... és az alaprajz: válaszfalak üveggel helyettesítve.

Képek: Csaba Barbay / FlashbackPhoto
Forrás: Behance

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...