2014. augusztus 1., péntek

Lakásbemutató mozaik

Az alaphozzáállás, hogy elbigyeszti a száját, aki panellakásról hall. Ha azt mondom panelban élek, legtöbbször egy részvéttel teli, vagy egy megértő sorstársi: “Oh…” a válasz. Pedig mi nem muszájból vettük ezt a lakást. Nagyon komoly feltételrendszerünk volt, mikor otthont választottunk bővülő családunkhoz.
Házat egyelőre még akkor sem akartunk volna, ha megengedhettük volna magunknak. Nem lenne rá időnk, energiánk - sem az építkezésre vagy felújításra, sem a fenntartásra. (Kertrendezés, tetőszerkezet, ázik-e a pince, darázsfészek a padláson stb.) Ez a kis - akkor még - csiszolatlan gyémánt pedig tökéletesen megfelelt/megfelel igényeinknek. Nem vagyunk ezzel a hozzáállással egyedül.

A nálam bemutatott otthonokra is jellemző lesz az, ami a blog egészére. Egyrészt olyan irigylésre méltó kislakásokat fogok veletek megosztani, amik panelek, vagy úgy néznek ki, akár azok is lehetnének. Ezeket a "panel(szerű) lakás" cimkével fogom ellátni. Olyan lakásokat gyűjtögetek majd, melyek tulajdonosai nem elégedtek meg az “élhető” jelzővel, és kialakították saját álomotthonukat. A célom ezekkel a bemutatókkal az "ilyet is lehet" bizonyításán túl elsősorban inspiráció, ezért nem is fogom mindig bő lére ereszteni a hozzáfűznivalómat, hadd beszéljenek a képek.

Olyan lakásokat is felvonultatok majd, melyek ugyan kicsit más felépítésűek, de vannak bennük olyan terek, részletek, amiket át lehet ültetni panelbe is, és/vagy van olyan jellemzőjük, ami miatt alkalmasak arra, hogy ihletet adjanak panellakásokra vonatkozóan.

A lenti összeállítás legyen egy amolyan 0. lakásbemutató. Csupa - többnyire hazai - panel, és egytől-egyig a gazdájuk megvalósult álma. Szemezgessünk az érdekes, különleges és szép részletek között, lássuk, mi minden fér bele!




























 
   

 Te szívesen vagy muszájból élsz panelban?

Képek forrásai itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...