2014. augusztus 18., hétfő

Térelválasztásban nagyon nagy!

Szinte mosolyog ránk ez a rendkívül megnyerő és barátságos, 31 négyzetméteres kis svéd garzonlakás. Skandináv stílusú és ezzel együtt (vagy ennek ellenére) elképesztően egyedi. Sugárzik róla a személyiség. Nekem kifejezetten tetszik, hogy - a fürdőszobát leszámítva -  egy légterű(vé alakították?). Minden funkció helyet kapott, mégsem tűnik sem összedobáltnak, sem zsúfoltnak. Így kell piciben messzire tekinteni!



Nagyon tetszik ahogy a visszafogott, semleges színű háttérből játékos formájával is kitűnve (de méretével nem) uralja a teret az a narancspiros szék, és ahogy színe valamelyest visszaköszön a bejárati ajtón is. Összekacsintva hirdetik a berendezés mögött meghúzódó tudatosságot, és alátámasztják a nem túlgondolt, de szeretetteljes odafigyeléssel kialakított, otthonos enteriőr benyomását.



A kanapé puhasága jól beleillik az összképbe. Kicsit nehézkesnek tűnik, de véleményem szerint még éppen belefér. A dobozszerű, kissé otromba ágy helyett viszont én biztosan egy kecsesebb darabot kerestem volna. A szinte láthatatlan dohányzóasztal kitűnő választás. 

Nagyon szép a parketta mintázata is!










Ötletes a szabadon álló ruhaakasztó is, mint térelválasztó. Igen praktikus az ugyanezzel a kiegészítő funkcióval felruházott, ezáltal előszobát képző beépített szekrény is.

A létra rendeltetését ezen a helyen nem látom át, díszítő elemnek túl nagy egy ilyen kis lakásba. A dekoráció ezen kívül nem sok, nem kevés. A tükör tökéletesen van elhelyezve. Alapvetően jók az arányok, a szőnyegek is esztétikusan hagyják szabadon a megfelelő területű padlóburkolatot: a sötétebb konyhakőből jóval kevesebbet, mint a parkettából. A szobában lévő szőnyeg és a szabad parketta felület ráadásul így hozzájárul a 'közlekedő' és a nappali ülőtér elkülönüléséhez is.



A különböző árnyékolókat is a térelválasztás számlájára írom, bár ebben talán jobb lett volna egységesnek maradni.
A konyha tökéletes. 


Az pedig már-már zseniálisnak nevezhető, ahogy az erkélyajtó időszakos térelválasztóként rányitható a mögötte lévő kis étkezőre. Ezzel a megoldással egyrészt ügyesen kihasználják azt az egyébként teljesen holt teret, másrészt előnyt kovácsolnak a potenciálisan bosszantó, benyíló ajtóból is. Mindent összevetve ez az elragadó kis lakás a térelválasztás magasiskolája!


Kár, hogy a fürdő kimaradt! Érdekelne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...